Výroba nožů XinZuo začíná na papíře.
Do návrhu nových nožů jsou zapojeni nejen designéři, kteří mají na starost vzhled nožů, ale i mistři nožíři s neocenitelnými znalostmi a zkušenostmi, aby nůž byl dokonale vyladěn s ohledem na ergonomii a vyváženost.
Důkladný výběr materiálů
Nože XinZuo se vyrábí z nejlepších materiálů. Čepele nožů jsou vyráběny z kvalitní damaškové oceli 10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10) nebo z německé oceli 1.4116. Rukojeti vyrábíme nejen z kvalitního dřeva, ale i kompozitních materiálů. Například z kompozitního materiálu G10.
Nenahraditelná ruční práce
Každý kuchyňský nůž XinZuo je jedinečný a unikátní díky závěrečnému ručnímu opracování mistry nožíři, při kterém jejich preciznost a zručnost nenahradí žádná moderní technologie.
Výroba nožů XinZuo z damascénské oceli
Damaškové kuchyňské nože XinZuo jsou vyráběny z prvotřídní damaškové oceli (damascénské oceli), ze které se vyrábí ty nejlepší kuchyňské nože. Damaškové jádro je složeno z 67 vrstev s tvrdostí 60+-2 HRC (Rockwella). Použitá ocel 10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10). Damaškové jádro nože je chráněno proti korozi nerezovou ocelí 316/316L.
Výroba nožů XinZuo z německé oceli
Kuchyňské nože XinZuo z německé oceli jsou vyráběny z prvotřídní nerezové oceli 1.4116. Tyto kuchyňské nože z německé oceli se vyznačují tvrdostí 56-58HRC (Rockwella).
Vakuové teplené zpracování
Při moderním vakuovém tepelném zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými běžným tepelným zpracováním vyšší tvrdost, lepší ostrost a delší životnost.
Srovnání ocelí na výrobu kuchyňských nožů
Ostří nožů do tvaru V
XinZuo využívá japonský styl ostření ostří kuchyňských nožů do tvaru V pod úhlem 15°na každé straně čepele. V rámci výrobního procesu v závěrečné části dochází k ručnímu řemeslnému ostření nože místními mistry nožíři pomocí mokré techniky ostření (wet crafted). Díky ručnímu ostření nožů XinZuo opravdovými mistry nožíři mají vyrobené kuchyňské nože XinZuo mnohem větší ostrost a životnost.