background-img

Jak se vyrábí kuchyňské nože XinZuo

Výroba nožů začíná nákresy

Výroba nožů XinZuo začíná na papíře.

Do návrhu nových nožů jsou zapojeni nejen designéři, kteří mají na starost vzhled nožů, ale i mistři nožíři s neocenitelnými znalostmi a zkušenostmi, aby nůž byl dokonale vyladěn s ohledem na ergonomii a vyváženost.

Důkladný výběr materiálů

Nože XinZuo se vyrábí z nejlepších materiálů. Čepele nožů jsou vyráběny z kvalitní damaškové oceli 10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10) nebo z německé oceli 1.4116. Rukojeti vyrábíme nejen z kvalitního dřeva, ale i kompozitních materiálů. Například z kompozitního materiálu G10.

Výběr surovin
Nenahraditelná ruční práce

Nenahraditelná ruční práce

Každý kuchyňský nůž XinZuo je jedinečný a unikátní díky závěrečnému ručnímu opracování mistry nožíři, při kterém jejich preciznost a zručnost nenahradí žádná moderní technologie.

Výroba nožů je řemeslo, které děláme srdcem.

Výroba nožů XinZuo z damascénské oceli

Damaškové kuchyňské nože XinZuo jsou vyráběny z prvotřídní damaškové oceli (damascénské oceli), ze které se vyrábí ty nejlepší kuchyňské nože. Damaškové jádro je složeno z 67 vrstev s tvrdostí 60+-2 HRC (Rockwella). Použitá ocel 10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10). Damaškové jádro nože je chráněno proti korozi nerezovou ocelí 316/316L.

Damaškové jádro nože

Výroba nožů XinZuo z německé oceli

Kuchyňské nože XinZuo z německé oceli jsou vyráběny z prvotřídní nerezové oceli 1.4116. Tyto kuchyňské nože z německé oceli se vyznačují tvrdostí 56-58HRC (Rockwella).

Německé jádro nože

Vakuové teplené zpracování

Při moderním vakuovém tepelném zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými běžným tepelným zpracováním vyšší tvrdost, lepší ostrost a delší životnost.

Vakuové tepelné zpracování

Srovnání ocelí na výrobu kuchyňských nožů

Srovnání oceli

Ostří nožů do tvaru V

XinZuo využívá japonský styl ostření ostří kuchyňských nožů do tvaru V pod úhlem 15°na každé straně čepele.  V rámci výrobního procesu v závěrečné části dochází k ručnímu řemeslnému ostření nože místními mistry nožíři pomocí mokré techniky ostření (wet crafted). Díky ručnímu ostření nožů XinZuo opravdovými mistry nožíři mají vyrobené kuchyňské nože XinZuo mnohem větší ostrost a životnost.

Ostření nože